Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kurslarında 2021-2022 eğitim-öğretim yılı 13 Eylül 2021 itibariyle başladı.

Bu kapsamda Siirt İl Müftülüğü “Okul Öncesi Din Öğretimi Projesi” kapsamında ildeki mevcut 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu sayısını sekize yükseltti.

İldeki 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu sayısının bu yıl sekize yükseltildiğini bildiren İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, Kur'an kurslarının eğitime başladığı ilk günde öğrencilerin sevincine ortak oldu. 

4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarına halkın büyük bir teveccüh gösterdiğini ifade eden Müftü Kapıcıoğlu, “Çocuklarımızı Kur’an’ın rahmet iklimiyle buluşturmak, Peygamberimizin örnek hayatıyla tanıştırmak ve İslam’ın güzel ahlakıyla yetiştirerek geleceğe hazırlamak, onlar için yapabileceğimiz en büyük iyilik ve onlara bırakabileceğimiz en büyük zenginliktir. Her yaş gurubundan insanımıza güzel dinimizi öğretmek için çaba harcayan, büyük gayretler gösteren Kur’an kursu öğreticilerimize başarılar diliyor, sağlıklı, güvenli ve huzur içinde bir eğitim öğretim yılı olmasını temenni ediyorum. 2021-2022 yılı Kur’an kursu eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kaydetti.

Müftü Kapıcıoğlu, Siirt’te geçen yıl 1 olan 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarının bu yıl 4 farklı mahallede de açılarak sayının 8’e çıkacağını ve vatandaşların çocuklarını bu kurslara kayıt yaptırabileceğini aktardı.

Editör: Mehmet Çalışkan