Siirt İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Siirt Şubesince Suriye’deki çadır kentlerde yaşam mücadelesi veren aileler için yardım kampanyası başlatmıştı.

"Yolun İyilik Olsun" sloganıyla yürütülen kampanyaya anlamlı bir destek de Molla İhsan Kur’an Kursu öğrencileri ile Ensar Vakfı Siirt Şubesinden geldi.

Molla İhsan Kur’an Kursu öğrencileri harçlıklarını ve kullanmadıkları eşyalarını Suriye’deki kardeşleri için bağışlarken Ensar Vakfı da un bağışıyla kampanyaya destek oldu. 

Siirt İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, küçük yaşlarına rağmen kocaman kalpleriyle öğrencilerin yapmış oldukları bağışın çok anlamlı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Diyanet İşleri Başkanlığımızın öncülüğü ile asırlardır aynı coğrafyada birlikte yaşadığımız Suriyeli kardeşlerimizin acısını dindirmek, sorunlarına çözüm üretmek için tüm imkanlarımızla seferber oluyoruz. Bu iyilik yolunda Molla İhsan Kur’an Kursu öğrencilerimiz ve Siirt Ensar Vakfı Şubemiz ile çok sayıda vatandaşlarımız bizleri yalnız bırakmıyor. Anlamlı katkılarından dolayı tebrik ediyor, yüreklerindeki bu yardımlaşma duygusunun hiçbir zaman kaybolmamasını diliyorum.”

Minik öğrenciler de yaptıkları açıklamada, “Suriye’de bizim gibi küçük çocuklar, bu soğuk kış günlerinde aç susuz ve gıdasız. Oradaki kardeşlerimizin acısını hafifletmek, yaralarına merhem olmak ve bir nebze olsun onlara yardım etmek maksadıyla harçlıklarımızı ve bazı eşyalarımızı bağışladık.” dediler.

Editör: Mehmet Çalışkan