Siirt İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, camilerdeki erişilebilirlik sorunlarının çözümü noktasında sürdürülen çalışmalar kapsamında engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

İl Müftüsü Kapıcıoğlu, engelli vatandaşların camilere daha rahat ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla yürütülen çalışmaları, "Engelsiz Kulüp" ve "Siirt Kızılay Şubesi" yetkilileri ile paylaştı.

Ensar Camii’nde gerçekleştirilen buluşmada engellilerin toplumsal hayatın içinde yer almaları için çalıştıklarını belirten Müftü Kapıcıoğlu, “Yüce Allah insanı eşrefi mahlukat olarak yaratmıştır. Allah’ın katında insanın değeri ise şekillerine ve suretlerine göre değil iman, ibadet, ahlak ve takvasına göredir. Bu bakımdan engelli kardeşlerimizi de kendimizden birisi olarak görmeli, onlara her zaman iyi muamele etmeli ve yardımcı olmalı, onlara şefkat ve merhametle muamele etmeliyiz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca engellilere yönelik yürütülen çalışmaları aktaran Kapıcıoğlu, “Bizler engellilerimizin önündeki tüm engelleri kaldırma gayreti içerisindeyiz ve bunun için de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan