Siirt’te İl Müftülüğünce düzenlenen “Ramazan ve İnfak” temalı yarışmanın resim dalında birinci olarak yarım altın kazanan 13 yaşındaki Asım Baydarman, ödülünü ihtiyaç sahibi bir aileye infak etti.

Örnek davranışından dolayı Asım Baydarman’ı tebrik eden Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok şunları söyledi:

“Düzenlediğimiz yarışmada Asım Baydarman dereceye girdi. Biz dereceye giren öğrencilerimize bir hediye takdiminde bulunduk. Öğrencimiz de kendisine ödülünü takdim ederken ‘Ben bu hediyeyi ihtiyaç sahibi kardeşlerimle paylaşmak ve onlara hediye etmek istiyorum.’ dedi. Gerçekten bizim yüreğimizi coşturdu. Asım, bu davranışıyla hem kendisi gibi yaşıt arkadaşlarına hem de büyüklere örnek olacak bir yürek büyüklüğü; merhamet, saygı, sevgi, infak, dayanışma ve bir din kardeşliği örneği verdi. Ben birinci olan Asım Baydarman’ın bahtının açık olmasını ve Allah’ın bu gibi küçücük yüreklerinde büyük idealler, duygular ve düşünceler taşıyan çocuklarımızın sayısının arttırmasını; sağlıklı, bereketli, uzun ve bilgili bir hayat nasip etmesini de can-ı gönülden diliyorum. Oğlumuzu yetiştiren ailesine teşekkür ediyorum.”

Asım Baydarman ise "İnfakın sadece resimde değil gerçekte olmasını diliyorum ve ödülümü muhtaç bir aileye hediye ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan