Siirt İl Müftülüğüne bağlı yaz Kur'an kurslarında görev alacak personele yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Siirt Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen seminerde İl Müftüsü Ahmet Altıok, İl Müftü Yardımcıları Muhammed Özdemir, Mehmet Şirin Ayral ve Tahir Bilen sunum yaptı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerin açış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Altıok yaptı.

Müftü Altıok, merkeze bağlı köylerde bütün camilerde ve Kur'an kurslarında 17 Haziran'da başlayacak olan yaz Kur’an kurslarının 8 hafta süreceğini ve kurslarda görev alacak personelin ailelere ulaşarak çocukları camilere göndermeleri hususunda hassas bir çalışma başlatmaları gerektiğini söyledi.

Çocukların din eğitimine ve Kur'an-ı Kerim'e bakışlarını etkileyen en etkili ortamların yaz Kur'an kursları olduğunu belirten Altıok, "Yaz Kur'an kursları, yaygın din eğitimi alanında en önemli kurumlardan biridir.” dedi. 

Ülkemizde Kur'an-ı Kerim okumayı öğreten ve Kur’an-ı Kerim'e bakışı etkileyen en etkili ortamların yaz Kur'an kursları olduğunu belirten Müftü Altıok, “Ülkemizde Kur'an-ı Kerim okumayı, namaz surelerini ve duaları öğrenenler büyük bir kısmı, bunları ilk kez yaz Kur'an kurslarında öğrenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Altıok, bu yıl yaz Kur’an kurslarının "Camiler Çocukla Dolsun, Ahlâkı Kur’an olsun" sloganıyla başlayacağını ve iki dönem halinde 8 hafta boyunca verimli ve etkin bir şekilde devam edeceğini ifade ederek şöyle devam etti:

"Velilerimize özellikle yaz Kur'an kurslarının bir fırsat olduğunu hatırlatmak isteriz. Çünkü bugün belli yaşa gelmiş insanların bizzat anlattıkları ya da yaşamış oldukları tecrübeleri, ifadelerinde de görüyoruz ki yaz Kur'an kurslarında öğrenmiş oldukları bilgiyle tüm bir ömürlerini geçirebiliyorlar. Buradan öğreticilerimize ve görevlilerimize de tabii ki bir mesaj vermemiz lazım. Camilerimize ve kurslarımıza gelen çocuklarımızı mutlaka güleç yüzle karşılamalı, sevmeli ve sevindirmeliyiz. Yüce Allah’ı, Hz. Peygamber’imizi, güzel dinimizi iyice tanıtmalı, millet olarak birlik ve beraberliğimizin önemini kavratmalıyız. Sağlıklı bilgi; sağlıklı nesil ve güvenli bir gelecek sağlayacaktır. Hedef; Kur’an ve Peygamber ahlakını yakalamaktır. Bu bilinç ve kulluk kalitesini yakalamak, Müslümanların ileriye dönük sorunlarını kökten çözüme ulaştıracak en önemli yatırımlardan biri olacaktır. Tüm yavrularımıza; başta ailelerine, ülkemize ve insanlığa birer hayırlı birey olarak yetişme yolunda başarılar diler Allah Teala’dan muvaffakiyetler niyaz ederim. Evlerimizin neşesi, bereketi, geleceğimizin teminatı, dünya ve ahiretimizin yüz akı olacak gençlerimizi yetiştirmek üzere tüm çocuklarımızı Allah’ın (c.c.) ‘Evim’ buyurduğu ‘Kâbe-i Muazzama’nın şubeleri olan bu kutsal mekânlara camilerimize bekliyoruz inşallah.’’

Editör: Mehmet Çalışkan