Müftü Ahmet Altıok, Selahaddin Eyyubi’nin insanları camilerin etrafında topladığını, "bizlerde aynı ruh ve heyecanla insanlara haydi camiye, haydi kurtuluşa diyoruz’’ dedi.

1-7 Ekim'de kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Tarihi Ulu Camii'nde düzenlenen Kur'an ziyafeti etkinliğine katılan Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini açıkladı.

Öğle namazından önce gerçekleştirilen Kur’an ziyafeti etkinliğine katılan Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, cami cemaatine ve din görevlilerine, cami ve din görevlileri haftasının kutlanmasının amacına yönelik kısa bir sohbet yaptı.

İlk kez 1989 yılında ''Camiler Haftası'' olarak kabul edilen daha sonra 2003 yılında alınan kararla ''Camiler ve Din Görevlileri Haftası'' şeklinde adlandırılan bu haftada çeşitli etkinlikler düzenlenerek her yıl bir tema ele alınıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2011 yılından itibaren belirli bir tema çevresince ele alınan hafta; "Cami ve Çocuk", "Cami ve Engelli", "Cami ve Kadın'', "Cami ve gençlik", ''Cami ve Namazla Diriliş" gibi konuları işlerken bu yıl ise "Din Hizmetine Adanmış Ömürler" konusunu gündeme taşıyacak.

"Amacımız ibadette birlikte olmayı temin etmektir"

Altıok, "Bu hafta din görevlileri ve cami haftası etkinlikleri çerçevesinde, Kur’an-ı Kerim güzel okuma yarışması, hafızlık yarışması ve 'Din Hizmetine Adanmış Ömürler' temalı konuları işlemek üzere konferans düzenlenecek. 
Bu haftanın düzenlenmesi ve kutlanmasındaki amaç bana göre, müminlerin bu güzelliklerimize, değerlerimize ve mirasımıza sahip çıkmalarını sağlamaktır. Nasıl ki 12 ayın sultanı Ramazan, o disiplini hayatın 12 ayına yaymak için kazanılan bir ibadet alışkanlığı ve disiplin şuurunu veriyorsa; cami ve din görevlileri haftasında da amaç ve gaye budur. Kardeşlerimizin camiye koşmalarını sağlamak, birlik ve beraberliği sağlayan ibadette birlikte olmayı temin etmektir.” İfadelerini kullandı.

“Haydi kurtuluşa haydi Allah’ın evine diyoruz”

Selahaddin Eyyubi’nin insanları camilerin etrafında topladığını hatırlatan Altıok, "bizlerde aynı ruh ve heyecanla insanlara haydi camiye diyoruz." ifadelerini kullandı.

Altıok, “Büyük bir İslam âlimi, yenilgisiz komutan, Haçlıların korkulu rüyası ve aynı zamanda hafız olan Selahaddin Eyyubi Hazretleri, Şam’da ileri gelen devlet büyüklerini toplayarak, onlara sabah namazına camiye gittim ve neredeyse camilerde cemaat yok denecek kadar az. Bizler Kudüs’ün fethini arzu ederken ve ellerimi açmış Rabbimizden nusretini isterken, 'hangi yüzle Rabbimizin yardım talep edeceğiz. Eğer ne zaman ki cuma namazlarında ki kalabalıkları sabah namazlarında oluşturur isek o zaman dua etmeye yüzümüz olacak ve Kudüs’ün üzerine yürüyeceğiz.' diyor ve bunu temin ediyor. Aynı ruhla, aynı heyecanla haydi camiye, haydi kurtuluşa, haydi Allah’ın evine diyoruz. Herkesi davet ediyoruz, şahıs olarak, arkadaş olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluğun bilinci ile biraz daha insanlarla kucaklaşmak, tebliğ etmek ve bu güzelliklerin öncüsü olduğumuz takdirde toplumda oluşan bu boşluğu doldurmuş oluruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan