Siirt İl Müftülüğü, Toki Hacı Refik Kızılay Camii’nde mevlid-i şerif ve hatim programı düzenledi.

Programa Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, öğrenciler, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Mevlid-i şerifin ardından okunan hatimlerin duası yapıldı.

Siirtli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda cemaate hitap eden İl Müftüsü Ahmet Altıok, İslam dininin birlik ve beraberliğe verdiği öneme dikkati çekti, “Güçlü olmak için ayrışmak değil kenetlenmek gerekiyor.” dedi.

Müftü Altıok şöyle devam etti:

“İslam öncesi cahiliye döneminin sıradan insanları olan kişiler, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) rehberliğinde İslam’la şereflendiklerinde dünyanın en kaliteli, en merhametli, en sevecen kişileri olmuşlardır. İslam ordusunda Bilal-i Habeşiler, Suheyb-i Rumiler ve Selman-i Farisîler vardı.

Evrensel olan İslam tüm insanlığı kurtarmak için gelmiştir. İslam; kardeşliği, sevgiyi, hoşgörüyü, yardımlaşmayı, kaynaşmayı ve ümmet olmayı, bölünmeden dil, ırk, renk ve bölge farklılıkları ile ayrıştırmadan daha güçlü olmak için kenetlenmenin vesilesi kılmıştır.

Bizler de ülkemizi ve Türkiye’de yaşayan herkesi, Türk, Kürt, Arap ve diğer ırkları ayrıştırırsak İslam dininin ruhundan, Kur’an’ın ve Hz. Peygamberimizin yolundan sapmış oluruz.”

Müftü Altıok, programa katılan öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından olan “Hz. Peygamber ve Gençlik” adlı kitabı hediye etti.

Program il müftülüğünce yapılan ikramlarla son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan