Siirt Merkez Ebülvefa Camiinde yapılan yarışmaya Bingöl, Şırnak, Iğdır, Muş, Bitlis, Ağrı ve Siirt illerinden yarışmacılar katıldı.

Yarışma Seçici Kurulu; Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, Müftü Yardımcısı Muhammed Özdemir, Tillo İlçe Müftüsü Osman Ormağ, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Uğur Erman, Abdulhamidhan Teknik Lisesinden Müşerref Timurtaş tarafından Yarışmaya katılanlara daha önceden belirlenen hutbeler okutuldu.

Metni doğru okuma, fonetik/diksiyon (ses tonu, vurgu), beden dili (jest, mimik) ve göz teması, minber kullanımı, kendine güven ve dinleyenleri etkileme gibi alanlarda yarışmacılar okudukları hutbe ile değerlendirildi.

Yapılan değerlendirme neticesinde, Van’da Recep Bakır birinci, Siirt’ten Masum Şık ikinci, Muş’tan Mehmet Fecri Yıldırım üçüncü oldu.

İl Müftüsü Ahmet Altıok, seçilen bölge birincisinin Türkiye finaline gitmeye hak kazandığını söyledi ve Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl Türkiye genelinde Din Görevlileri arasında etkili hutbe sunumu, Kur'an-ı Kerim'i okuma, ezanı güzel seslendirme ve hafızlık yarışmaları düzenlediğini Siirt’te de etkili hutbe sunumu bölge yarışmasının yapıldığını, bu yarışmaya 7 ilin birincilerinin katıldığını belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan