Diyanet İşleri Başkanlığınca yarıyıl tatilinde ülke genelinde uygulanan "Camiye Koşuyoruz, Namazla Buluşuyoruz" projesi tamamlandı.

Proje kapsamında Siirt İl Müftülüğü, yarıyıl tatilinde namazlarını camide kılan öğrencileri ödüllendirdi.

Ensar Camii’nde düzenlenen ödül programında 47 öğrenciye, üzerinde isimlerinin yer aldığı onurluk ve madalya ile birlikte çeşitli hediyeler verildi.

Törene Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, öğrenciler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, camilerin ve cemaatle namaz kalmanın önemine değinerek, camilerin çocuklarla daha da güzelleştiğini belirtti.

Çocuklara namazlarını ömür boyu terk etmemelerini tavsiye den Müftü Altıok, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sizler önce Allah-ü Teâlâ’nın, sonra anne-babalarınızın bizlere birer emanetisiniz. Siz genç nesiller olarak bizlerin gözbebeğisiniz ve bu ülkenin geleceğisiniz. Bu yüzden dininizi ve kültürünüzü çok iyi öğrenmelisiniz. Yarıyıl tatili süresince Başkanlığımızca hazırlanan ‘Camiye Koşuyoruz, Namazla Buluşuyoruz’ projesinin temsilcileri sizlersiniz. Vakit namazlarında camiye koşarak cami cemaatine katıldınız. Din görevlilerimize ezberlerinizi okudunuz ve Peygamberimizin hayatı ile ilgili bilgiler aldınız. Sizler tatilinizden fedakârlık ederek Allah’ a, Peygamber’e, camiye koştunuz sizleri tebrik ediyorum. Rabbim hem bu dünyada hem de ahirette sizleri mükâfatlandırsın.”

Editör: Mehmet Çalışkan