Siirt İl Müftülüğü Diyanet Gençlik Koordinatörlüğünce "Büyük Gençlik Buluşması" programı tertip edildi.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması ve cami ortamıyla tanıştırılması amacıyla Ensar Camii'nde düzenlenen programa çok sayıda üniversite öğrencisi, mahalle gençleri ve vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program dualarla devam etti.

Ardından söz alan Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, programa katılan gençlere teşekkür ederek bu buluşmaların hem kendileri hem de gençler için taşıdığı öneme değinerek şunları söyledi:

“Gençler! Sizler, geleceğimizin teminatısınız. Camiler, büyüklerin olduğu kadar sizlerin de mekânıdır. Buralarda hem güzel arkadaşlar edineceksiniz hem de dinî ve ahlaki bilgilere sahip olacaksınız. Camilerde hayatla iç içe olup kendinizi hayata hazırlayacaksınız. Peygamber Efendimiz (s.a.s.), bir hadis-i şerifinde, hiçbir gölgenin bulunmadığı bir gün olan kıyamet gününde, arşın gölgesinde gölgelenecek olan yedi kısım insandan bahseder. Bunların arasında camilere gelip giden, kalbi ve gönlü camilere bağlı, namazını güzelce kılan ve aynı zamanda camilerde ahlak eğitimi, Kur’an-ı Kerim eğitimi alan ve buralarda büyüyen gençleri sayar Peygamberimiz. Sizler, inşallah bu vasıftaki gençlerden olacaksınız. Camilere devam ettiğiniz zaman dışarıdaki bin bir türlü kötülükten uzak olursunuz. Yine sizi kendilerine bağımlı hale getiren bilgisayar, cep telefonu ve benzeri oyunlardan uzak kalırsınız. Onlar, çoğu zaman sizlere zarar veriyor. Başkalarıyla irtibat kurmanıza engel olup asosyal hale gelmenize neden olabiliyor.”

Vatan, devlet, millet ve bayrağımızın birliği bizim için hâsıldır.  Nifak tohumu ekmek isteyen iç ve dış mihraklara karşı hepimiz uyanık olmalıyız. Bize gelecek vadeden imanlı ve şuurlu bir gençlik oluşturmaya çalışıyoruz. Bu tür programlarımız devam edecek."

Müftü Altıok'un konuşmasının ardından program Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi ile devam etti. 

Programla ilgili değerlendirmede bulunan İmam Hatip Ramazan Toprak, Diyanet İşleri Başkanlığının "Cami ve Gençlik" projesi kapsamında hayata geçirilen camide buluşma etkinliklerine özellikle gençlerin büyük bir katılım sağladığına dikkati çekerek kentte yaşayan tüm gençleri camilerle buluşmaya davet etti.

Dışarıdaki kötü ortamlar yerine camide yüzlerce gençle beraber sıcak bir ortamda buluştuklarını belirten Toprak, "Gençlerin burada olmalarından dolayı çok mutluyuz çünkü gençlerimiz bizim geleceğimiz ve aydınlığımızdır. Gençler, bizim yanımızda oldukça biz daha hayırlı hizmetler yaparız. Peygamber Efendimiz (s.a.s.), İslamiyet'i yaymaya başladığı zaman onun yanında ilk gençler durdu. Bunun için gençler bizim için çok önemli." ifadelerini kullandı.

Program ikramlarla son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan