Siirt İl Müftülüğü tarafından hafızlık eğitimi alan Kur’an kursu öğrencilerine yönelik “Başarı Bedel İster” konulu "Tecrübe Paylaşımı Seminerleri" düzenleniyor.

Tecrübe paylaşımı ile daha kaliteli bir eğitimin hedeflendiği eğitim seminerlerinde öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, hafızlık eğitiminin önemi, ders çalışma ve ezber teknikleri, hafızlık eğitimi bittikten sonraki sürece dair yapılması gerekenler konusunda tecrübe paylaşımında bulundu.

"Hafızlık, vahyi muhafaza etmek ve satırdan satıra damıtmaktır"

Müftü Kapıcıoğlu, "Hafızlık, ülkemizin de içinde bulunduğu kutlu İslam coğrafyasında daima önemsenmiş, hafızlara her zaman büyük bir kıymet verilmiştir. Resulullah (s.a.s.) Efendimizin 'Ümmetimin en şereflileri Kur’an-ı ezberleyenlerdir.’ hadisinin müjdesine mazhar olmak, başlı başına hafızlığın mükafatıdır. Bu söze muhatap olmak için hafız olunur. Zira hafızlık, vahyi muhafaza etmek ve satırdan satıra damıtmaktır. Hafızlığın mükafatı cennette Cemalullah’la şereflenmektir. Hafızlar, Mukaddes Kitabı sadece dillerinde değil gönüllerinde de taşırlar. Onların fikri de zikri de şükrü de Kur’an’dır. Ahdine sadık kalandır onlar. Kur’an’ın rahmani ikliminde felaha ve salaha erenlerdir." diye konuştu.

Seminer sonrası Kur'an kursu öğreticileri ile istişarelerde bulunan Kapıcıoğlu, yaptıkları bu kutsal görevden dolayı Kur'an kursu öğreticilerine teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan