Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ülke genelinde sürdürülen proje kapsamında Şanlıurfa Müftülüğünce “Tecrübe Paylaşımı Toplantısı” düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ülke genelinde sürdürülen proje kapsamında Şanlıurfa Müftülüğünce “Tecrübe Paylaşımı Toplantısı” düzenlendi.

Cami Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Şanlıurfa Müftülüğü koordinesinde düzenlenen toplantıya Şanlıurfa merkez ve ilçe müftülüklerine bağlı görev yapan imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

İki gün boyunca devam eden toplantı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, “Cami ve Hayat” temalı sinevizyon gösteriminin ardından İl Müftüsü Mehmet Taştan’ın açış ve selamlama konuşması ile devam etti.

Sözlerine; “Bizler Peygamber Efendimizin varisleriyiz.” Hatırlatmasıyla başlayan Müftü Taştan, “Hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var, bunun bilinciyle hareket edersek başarılı olmamız kaçınılmaz olacaktır.” dedi.

Müslüman Ülke ve Topluluklar Daire Başkanı Ensari Yentürk ise Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın selamını ileterek başladığı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Tecrübe Paylaşımı programları 12 yıldır düzenleniyor. Son günlerde 14 ilde ve 192 noktada Tecrübe Paylaşımı Toplantısı düzenledik. Her görevlimizin mutlaka kendi gayretleri ile yaptığı önemli hizmetler var. Bugün burada örnek projelerini sunan görevlilerimizin projelerinden istifade etmek amacıyla bir araya geldik.

Batıda başlayan ahlaki bozulma, her geçen gün bize de sirayet etmekte. Bu kötü gidişata dur denilmesi gerekiyor. Bu noktada hepimizin sorumluluğu var. Din görevlilerinin sorumlulukları daha da ağır ve önemli. Değerlerine sahip çıkamayan toplumlar, tarih sahnesinden silinmeye mahkûmdur. Bu yüzden değerlerimizi yaşama ve yaşatma noktasında gayretli olmamız önemlidir.”

Ardından sırasıyla söz alan İmam Hatip Recep Çeri ‘Cami Eksenli Hizmetler’, İmam Hatip Mehmet Yıldız ‘Bağımlılıkla Mücadele’, İmam Hatip Mehmet Ali Gazioğlu ise ‘Suriyeli Ailelere Yönelik Faaliyetler’ başlıkları altında örnek projelerine dair sunum yaptılar.

Editör: Mehmet Çalışkan