Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Gençliğe Değer” projesi kapsamında Siverek İlçe Müftülüğü gençlere yönelik “Maneviyat ve Ahlak” konulu söyleşi programları düzenledi.

Düzenlenen söyleşi programlarına dair Diyanet Haber'e değerlendirmelerde bulunan İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş, şunları kaydetti:

“Yaşadığımız toplumun yarınki sahipleri ve kendisinden sonra gelecek nesillere yetiştirip yön verecek olanlar, bugün “genç” olarak ifade ettiğimiz çocuklarımızın milli, manevi ve ahlaki değerlerle yetiştirilmesi önemli bir husustur. Söz konusu değerlerin gençlere kazandırılmasının önemine binaen İlçe Gençlik Koordinatörlüğümüz tematik projeli çalışmaları çerçevesinde gençlere yönelik, ilgi kurumlarla işbirliği içinde söyleşi programları düzenlemektedir. Bu söyleşi programlarında gençlerle bir araya gelinmekte, onlarla değerler eğitimi konularında sohbet edilmekte ve gençlerin merak edip soru sordukları konularda cevaplar verilmektedir.’’

Gençlerin dilinden gençlere ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Müftü Yıldızbaş, ‘‘Günümüz gençlerinin gönüllerinde yer almak ve zihinlerini ikna etmek için güncel ve gençlerin ilgi gösterdiği söyleşi dili ve yöntemi kullanılmaktadır. Bu itibarla, gençlerle yapılan söyleşilerde, bazen kısa hikâyeler anlatılmakta ve alınacak dersler konuşulmakta, bazen Başkanlığımız tarafından hazırlanan tematik videolar izletilmekte, bazen sadece soru-cevaplı sohbet yapılmakta, bazen de belirlenen söyleşi konusuna uygun şiirler okunup tahlili yapılmakta ve fıkralar anlatılmaktadır. Söyleşi programlarında öğrencilere sorular sorulmakta; sorulara doğru cevap verenlere kitap, dergi gibi çeşitli hediyeler verilmektedir. İmkanlarımız çerçevesinde gençlerimizin eğitim ve terbiyesinde sosyo-kültürel projeler yapıp etkinliklere ağırlık vermekteyiz.’’ şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan