Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla Ankara'da düzenlenen "2022 Yılı Vekaletle Kurban Tanıtım Toplantısı"nda, 2022 yılında kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) organizasyonuyla vekaleten kestirecek vatandaşlar için yurt içi ve yurt dışı fiyatları açıklandı.

Buna göre Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla vekaleten kurban kestirmek isteyen vatandaşlar için; yurt içinde vekaletle kurban kesim bedeli 2 bin 250 lira, yurt dışında vekaletle kurban kesim bedeli ise 1800 lira olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.

Bu kapsamda Şanlıurfa İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Şanlıurfa Şubesi ev sahipliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Özcan Gökçebay konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Müftülük personeli ve din görevlileri hazır bulundu.

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Tolan, “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve TDV dünyanın dört bir tarafındaki mazlum ve mağdur kardeşlerimize ulaşmaya devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek. Bütün arkadaşlarımızla bu hayırlı hizmet yolunda çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Başkanlık Müşaviri Gökçebay ise “Başkanlık ve TDV olarak yürüttüğümüz bu iyilik hareketi, yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar devam edecek. Bizler mazlum milletlerin umuduyuz. Dünyanın başka yerlerinde hiç tanımadığımız kardeşlerimiz bizim yolumuzu gözlüyor, umutlarını bize bağlamışlar, bizler buna seyirci kalamayız. Onun için hizmet alanımız her geçen gün genişliyor. Bu çalışmalarımızda emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan