Şanlıurfa İl Müftülüğü koordinatörlüğünde, Dergah Camii’nde öğle namazı çıkışı Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan’ın basın açıklaması ile başlayan Mevlid-i Nebi programı, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in katılımlarıyla kortej yürüyüşü şeklinde devam etti. 

Mevlid-i Halil (Dergah) Camii’nde başlayan kortej yürüyüşü Ulu cami önünde son buldu. 

Yol boyunca Peygamber Efendimize salavat getirerek halk ile beraber yürüyen Şanlıurfa Valisi Sn. Abdullah Erin ve Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan yolda bulunan vatandaşlara ve esnaflara karanfil dağıtarak Mevlid-i Nebi Haftalarını kutladı. 

Müftü Taştan; ”Şanlıurfa’da Mevlid-i Nebi kutlamalarına başladık Allah’a hamd ediyoruz. Şanlıurfa’mızda Mevlid-i Nebi kutlamaları dolu dolu geçecek inşaallah. Şanlıurfa İl Müftülüğü koordinatörlüğünde oluşturulan kamu kurum ve kuruluşlarından ve sivil toplum kuruluşlarından müteşekkil ‘Mevlid-i Nebi Platforumu’ ile önümüzdeki bir hafta sürecinde İlimizde 162 adet program tertip edeceğiz. Bu programların yanında ayrıca Kızılay’a kan bağışlarımız, gençlerle sabah namazı buluşmalarımız, yetimhane ziyaretlerimiz olacaktır. Rabbimiz bizleri kutlu Nebi Muhammed Mustafa’nın (s.a.s.) atası Hz. İbrahim (a.s.) makamında birlik beraberlik içerisinde bir araya getirdi. Efendimize layık olabilmeyi ve ümmete layık gençler yetiştirebilmeyi nasip eylesin.” dedi.

Vali Erin: “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ temasının ülkemiz ve Şanlıurfa adına faydalı olmasını temenni ederim. Bu vesileyle ülkemiz ve Şanlıurfa’nın Mevlid-i Nebi haftalarını kutlarım.” dedi. 

Ulu cami önünde son bulan yürüyüş Mevlid-i Nebi haftasının ülkemiz ve beldemiz hakkında hayırlara vesile olmasını temenni eden dualarla sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan