Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan ve Müftülük personeli, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla sürdürülen vekâletle kurban kesim kampanyasına destek vererek kurban bağışında bulundular.

İl Müftüsü Taştan, “kurbanlarını paylaşıp dünya genelinde ihtiyaç sahibi kardeşleriyle yakınlaşma düşüncesiyle, kendi hissesi ve aile bireylerinin hisselerini TDV’ye bağışladığını” söyledi.

Müftü Taştan ile birlikte İl Müftülüğü personeli toplam 18 adet kurban bağışında bulunarak, Şanlıurfa TDV Şube Temsilcisi Mehmet Selçuk Fidancı’dan kampanya bağış makbuzunu aldılar.

İl Müftüsü Mehmet Taştan, bağış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen kurban kesim organizasyonuyla 145 ülkede ihtiyaç sahiplerine, savaş ve afet bölgeleri ile kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelere yardım eli uzatılıyor.

TDV emanet bilinci ile işinin ehli olarak 1993 yılından beri en güzel şekilde vekâletle kurban organizasyonu yürütüyor. Yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi, yaşamı süresince et ile tanışmamış insanların sofralarına umut olmak biz Müslümanların vazifesidir. Kurban bayramı bunun için en büyük fırsattır. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımızın da temada belirttiği gibi her Müslüman birey kurbanını paylaşıp, kardeşiyle yakınlaşmalı.  Peygamberler şehri Şanlıurfalı vatandaşlarımız başta olmak üzere, maddi durumu müsait olan bütün vatandaşlar vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonuna destek vermeli. Bu vesileyle kurbanını TDV’ye bağışlayan personelimize teşekkür ediyorum.”

Editör: Mehmet Çalışkan