Şanlıurfa Milli İrade Konferans Salonu’nda düzenlenen tanıtım toplantısına Şanlıurfa’nın bütün ilçelerinden katılım sağlandı.

Yaklaşık 800 kişinin katıldığı program, Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı, İl Müftüsü Mehmet Taştan’ın açış ve selamlama konuşmaları ile devam etti.

Müftü Taştan şöyle konuştu:

“İnsanlığın birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldığı bir dönemdeyiz. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız, insanlığın sıkıntıları ne olursa olsun ihtiyaç sahiplerine destek olup gereken yardımı sağlamıştır.

Her yıl milyonlarca kardeşimize umut olduğumuz dönemlerden birisi de bayramlardır. Başkanlığımız bu yıl; “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla milyonlarca mazlum gönüllere dokunmayı hedefliyor.

Rabbimiz bizleri kurbanını paylaşan ve kardeşleriyle yakınlaşanlardan eylesin. Sağlık, bereket, huzur içerisinde bayrama kavuştursun.”

Sonrasında kürsüye davet edilen Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama I Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun ise şunları kaydetti:

“Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız, dünyanın ihtiyaç duyulan her yerine dil, din, ırk, mezhep, meşrep, farkı gözetmeksizin yardım elini hep uzatmıştır, uzatmaya da devam edecektir inşallah. Halkımızın bizlere emanet ettiği kurban vekâletlerini, Türkiye Diyanet Vakfımız titizlik ve şeffaflık içerisinde yürütmektedir. 26 yıldır milletimizin emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmada Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız bir köprü vazifesi yapmaktadır. Vakfımız vekâletle kurban organizasyonunu emanet bilinciyle ve büyük bir hassasiyetle yürütmekte, dinimizin esaslarına uygun olarak, güven ve emanete sahip çıkma düsturu ile yerine getirmektedir. Kurbanlar, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımızla, Vakfımızın görevli ve gönüllüleri nezaretinde yerine getirilmektedir.

Daha çok mazlum ve muhtaç insanın yüzünü güldürmek ve bir nebze de olsa onların da bayramı yaşamalarına katkıda bulunmak için, ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ temasıyla, heyecan ve özveri ile hep birlikte mazlum ve ihtiyaç sahipleri kardeşlerimiz için gayret edeceğiz.

Kurbanlarımız Yüce Rabbimize bizi yaklaştıran ibadetlerimizden bir tanesidir. Belki vekâlet vereceğiniz bir hisse, dünyada hiç et ile tanışmamış bir kardeşimize bayram sevinci olacaktır. Bizler, Vakfımız aracılığıyla sizlerin yurtdışına gönderdiği kurban hisselerinden, etleri kurutup yıl boyunca yiyeceklerinde toz halinde ufalayarak kullandıklarını biliyoruz.”

Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile kurbanını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlar, www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden veya Türkiye Diyanet Vakfı Mobil Bağış Uygulaması üzerinden online olarak bağış yapabilecekler.

Ayrıca il ve ilçe müftülükleri ile TDV şubeleri, cami görevlileri, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına bağışta bulunulabilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan