Şanlıurfa İl Müftülüğü ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon ve Yaşam Merkezi iş birliğinde görme engelli vatandaşlara yönelik Kur'an-ı Kerim kursu açıldı.

Engelli Koordinasyon ve Yaşam Merkezinde Kur'an-ı Kerim eğitimi gören ve Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen görme engelli Adem Toprak, Kur'an-ı Kerim'i baştan sona okuyarak hatmetti.

Kur'an sevgisinin engelleri ortadan kaldırdığını belirten Toprak, "Kur'an sevgisi farklıdır. Bu sevgi engelleri ortadan kaldırıyor. Kur'an ile tanıştığım günden bu yana günlerim daha huzurlu geçiyor. Anladım ki insan bir işi gönülden isterse onu yapabiliyor." dedi.

Kur'an Kursu Öğreticisi Zeynep Akbaş ise "Engelli öğrencilerimizin eğitim ve kültürel açıdan motivasyonlarını artırmak adına her türlü hizmeti sunmaktayız. Buradaki her bir arkadaşımız engelleri ortadan kaldırmak için adeta bir vücudun bütünü gibi çalışıyor. Öğrencilerimizin böyle güzel ve anlamlı başarıları arkadaşlarımızın azmini daha da artırıyor." diye konuştu.

Engelli Koordinasyon ve Yaşam Merkezine gelen engelli vatandaşlar, hafta içi 8.30 ile 15.30 saatleri arasında İl Müftülüğü görevlileri rehberliğinde eğitim görüyor.

Editör: Mehmet Çalışkan