Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa’da din görevlileri ile buluştu.

Burada din görevlilerine hitap eden Din Hizmetleri Genel Müdürü Kondi, "Hz. Peygamber (s.a.s.) mihrabı bir an olsun boş bırakmadı. Biz insanların akıllarını Kur’an ve sünnetle inşa etmekle mükellefiz. Kendimizi dinimizin emir ve yasaklarına göre şekillendirmeliyiz. Söz ve davranışlarımız dinimize ve inancımıza gölge düşürmemelidir." dedi.

Dr. Kondi, "Hepimiz ulvi bir görev yapıyoruz. Bir kaşık mayayla bir ton sütü mayalayabiliriz. Bizler hamura şekil veren din görevlileriyiz. Diyanet İşleri Başkanlığı 149 ülkede din hizmeti yürütüyor. Biz insanları 'Allah’a çağıran, salih amel işleyen ve Allah’a çağıran, dine ve dünyaya yararlı iş yapan ve 'Ben müslümanlardanım diyenden daha güzel sözlü kim vardır?' ayetinin şuuruyla dine çağırıyoruz. Toplumu manevi olarak bizler imar edeceğiz, bu ağır yükü hep beraber taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Programın açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan ise Genel Müdür Kondi’ye teşekkür ederek yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Din grevlilerinin sorularının yanıtlandığı program, hatıra fotoğraf çekimi ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan