Şanlıurfa Engelli Koordinasyon ve Yaşam Merkezi Kur'an Kursu öğrencileri, İl Müftülüğünce düzenlenen Şehitleri Anma ve Dua Programı'nda buluştular.

Kur'an kursu öğreticileri koordinesinde gerçekleştirilen programda engelli öğrenciler tarafından şehitler için Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildi, kaside ve ilahiler seslendirildi.

Peygamber Camii’nde düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü Mehmet Taştan, "mekânların en güzelinde, güzel insanlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti" ifade ederek; "Özel öğrencilerimizle böylesine anlamlı bir programda bulunmak, benim için en güzel duygulardan biridir. Cenab-ı Hakk bazılarımızı doğuştan, bazılarımızı sonradan çeşitli hastalıklarla imtihan ediyor. Bizler mümin olarak hayatın bir sınav olduğunu bilerek yaşayıp, her halimize şükredip sabredersek, Allah’a karşı salih bir kul olma bilinci içerisinde yaşamımızı devam ettiririz." dedi.

"İyi bir kul olmanın yolu, sabır ve şükürden geçer." diyen Müftü Taştan; "Sabır ve şükürle ibadetlerimizi yerine getirmenizi sizden istirham ediyorum. İnsan hayatı boyunca her türlü engelleri aşmak için Rabbine namaz, dua, zikir vb. ibadetleriyle yönelmelidir. Rabbimiz bizi dünyada bu nezih mekânında bir araya getirdiği gibi ahirette de bizleri cennetinde buluştursun." duasında bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan