Şanlıurfa Müftülüğünce “Mevlid-i Nebi Haftası” dolayısıyla düzenlenen “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferansa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen konuşmacı olarak katıldı.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta katılımcılara hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, Hz. Peygamberi gerçek manada sevmenin onun sünnetini yaşamak ve yaşatmakla mümkün olabileceğini kaydetti.

Dr. İşliyen sözlerini şöyle sürdürdü:

“Komşuluk hakkına, emanet hukukuna, akrabalık ilişkilerine, ticaret ahlakına riayet etmek bir vefadır. İnsanın Allah’a karşı vefalı olması, darlıkta ve bollukta her zaman ibadetlerini devam ettirmesi gerekir. Kişi her zaman şu iki kelime ile Allah’a bağlılığını ve vefasını göstermelidir: İşittik ve itaat ettik. İman olmadan kişinin Allah katında bir değeri yoktur. İnsanlara vefamız, onları yüce dinimize davet etmekle mümkündür. Hz. Peygamber kimsenin inancına, ırkına, kabilesine bakmadan herkese karşı vefalıydı. Yahudi olan komşusunu ziyaret etmekten çekinmezdi. Nitekim bu hareketiyle onların İslam’la tanışmasına vesile oldu. Kalplerimizi her türlü manevi hastalıklardan arındırdığımız zaman daha huzurlu bir toplum meydana getirmiş oluruz.”

Konferansa Vali Yardımcısı Adem Eser’in yanı sıra daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan