Şanlıurfa İl Müftülüğü Konferans Salonunda yapılan "Dini Yayınlar Tanıtım Toplantısı"na Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Radyo ve Televizyon Daire Başkanı Mustafa Çuhadar konuşmacı olarak katıldı. 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftüsü Mehmet Taştan’ın selamlama konuşmaları ile devam etti. 

Müftü Taştan: "Başkanlığımız her yaş kriterine uygun kitaplar yayınlamıştır. Radyo ve televizyon kuruluşlarıyla daha fazla kitleye ulaşmayı başarmıştır.” dedi.

Radyo ve Televizyon Daire Başkanı Mustafa Çuhadar ise şunları kaydetti:

"Başkanlığımız, 1962'de ’Diyanet’ adlı süreli yayınla, 1968'de ise ‘Diyanet Gazetesi’ ile yayın hayatını başlatmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı, 1979 yılında Diyanet Çocuk Dergisi'nin, 1992 yılında Diyanet Aylık Dergi'nin ve 1999 yılında da Diyanet Avrupa Dergisinin yayınına başlamıştır. 2013 yılından itibaren ise iki ayda bir çıkan Aile dergisini yayınlamıştır. Aile Dergisi, 2014 yılı Ocak ayından itibaren de her ay yayınlanır hale gelmiştir. Süreli yayın faaliyetleri günümüzde Diyanet İlmi Dergi, Diyanet Çocuk Dergisi, Diyanet Aylık Dergi ve ekleri olan Diyanet Aile dergisi ve Haber Bülteni olarak yayın hayatına devam etmektedir.

Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü bünyesinde; Basılı Yayınlar Daire Başkanlığı, Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Daire Başkanlığı, Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanlığı ve Radyo Televizyon Daire Başkanlığı kurulmuştur.

Başkanlık, Türkçe eserler yanında yabancı dillerde ve Orta Asya Türk cumhuriyetlerinde yaşayan soydaşlarımıza yönelik farklı lehçelerde eserler basmıştır. Özellikle 2003-2017  yılları arasında çocuklar, gençler, halk ve aydınlar olmak üzere toplumun değişik kesimlerine hitap eden yayınlara ağırlık verilmiş, yayınlarda içerik ve görsellik kalitesi artırılmış, on ayrı serideki yayın çeşitliliği 856'ya ulaşmıştır.

Diyanet TV 2012'den beri 'TRT Diyanet' adıyla televizyon yayını yapmaya başladı. İslami değerlerimiz ve milli kültürümüzü daha iyi anlatmak, İslam coğrafyasının birliğine katkı sağlamak amacıyla çıktığı yolda önemli bir atılım daha gerçekleştirerek 16 Eylül 2018 tarihinde HD yayına başlamıştır. 

Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü kanunla kendisine yüklenen görevler çerçevesinde günümüzün dinî yayın ihtiyaç ve beklentisini dikkate alarak ve çağdaş yayıncılık ilkelerini de göz önünde bulundurarak yayın hizmetlerini yürütmeye devam etmektedir.

Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü yaptığı yayın hizmetleriyle, Başkanlığın, insanımızın manevi dünyasını geliştirip iç huzurunun sağlanması, ahlaki yaşantısını güzelleştirmesi, toplumumuzun birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını daha da geliştirip huzur ve dayanışma içerisinde hayat sürmesi hedefine katkı sağlamaktadır.”

Ekinliğin sonunda Daire Başkanı Çuhadar, katılımcıların sorularını cevapladı, görüş ve önerilerini dinledi.

Editör: Mehmet Çalışkan