Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Şanlıurfa İl Müftülüğü işbirliğinde "I. Şanlıurfa Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu" düzenlendi.

Osmanbey Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesinde gerçekleştirilen “Hz. Peygamber ve Gençlik” temalı sempozyuma; Şanlıurfa Vali Yardımcısı Sinan Başak, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Çiğdem, İl Müftüsü Mehmet Taştan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Akgündüz, akademisyenler, müftülük personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Şanlıurfa Müftüsü Mehmet Taştan: “Yıllardır Peygamberimizi (s.a.s.), Diyanet İşleri Başkanlığı ve üniversitelerimiz çeşitli etkinliklerle idrak ederler. Onun ikliminde olmaya gayret gösterirler. Onun gölgesinde yaşamayı kendine şiar edinirler ve her sene bir tema ön plana çıkarılır. Çünkü Peygamberimiz tüm yönleriyle örnektir. Âleme rahmet bir peygamberdir.” şeklinde konuştu.

Hz. Peygamberin somut bir örnek olduğunu ve onun örneklerinden yararlanarak dinin gerçek anlamda hayatımıza tatbik edilmesi gerektiğini dile getiren Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Çiğdem ise şunları kaydetti:

“Bugünkü konumuz; ‘Hazreti Peygamber ve Gençlik’ olarak belirlendi. Dini ayakta tutan gençlerdir. Peygamberimiz kendi hayatında çocuklara ve gençlere çok önem vermiştir. Resulullah’ın gençlere ve çocuklara karşı tutum ve davranışlarını iyice analiz etmemiz gerekiyor.  Hazreti Peygamberin ortadan kalkması demek dinin soyutlaşması demektir, soyut bir dinle hayatı yürütmemiz mümkün değildir. Zira somut örneklere ihtiyaç duyarsınız. Hazreti Peygamber kendi hayatında Kur’an’ı şiar edinmiş, ahlakın zirvesine ulaşmıştır.”

Açılış konuşmalarının ardından sempozyum İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Akpınar ve ekibinin musiki dinletisiyle devam edildi.

İki salonda yapılan ve gün boyu devam eden sempozyumda; “Ahlaki Değerlerimiz ve Gençlik”, “Kur’an’da Tevhit ve Gençlik”, “Hazreti Peygamberin Çevresindeki Gençler” ve “Kültür ve Toplum Ekseninde Gençlik” başlıkları altında sunumlar gerçekleştirildi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan