"Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), "2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" kapsamında düzenlenen istişare toplantıları sürüyor.

Şanlıurfa’da "Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Şanlıurfa İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Şanlıurfa Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Yurt Dışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun, konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftü Vekili Hüseyin Ortaç’ın açış konuşmasının ardından din görevlilerine hitap eden Yurt Dışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun, şunları kaydetti:

“Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı, ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ temasıyla mazlum ve muhtaç insanların yüzünü güldürmek ve azıcıkta olsa onların da bayram sevincini yaşamalarına katkıda bulunmak için yardım sever halkımızın kurbanlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırma hususunda titizlik ile takip etmektedir. Her yıl yurt içinde ve yurt dışında artarak devam eden vekalet yoluyla kurban kesimi, yeryüzündeki bütün mazlumların güvencesi olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız yaşamı boyunca hanelerinde et bulundurma imkânı olmayan insanları dünyanın birçok yerinde hanelerine misafir olup et ikramında bulunmuştur. Yardımsever insanlarımızdan aldığımız bağışlarla mazlumların gönlünde ve duasında her zaman yer almıştır. Geçmişten günümüze dünyanın her yerinde bulunan insanlara ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım elini uzatmıştır ve uzatmaya da devam edecektir.”

Editör: Mehmet Çalışkan