Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa İl Müftülüğünce düzenlenen ‘Üsve-i Hasene Olarak Peygamberimiz ve Aile’ konulu konferansa, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan konuşmacı olarak katıldı

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığınca hafta kapsamında hazırlanan ‘Mevlid-i Nebi Haftası Tanıtım Sinevizyonu’ ile devam etti.

İl Müftüsü Mehmet Taştan’ın açış ve selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, şunları kaydetti:

“Bu şehir peygamberler şehri, bu şehirde Peygamberimizi anmak çok anlamlı. Peygamberimiz bizim için en güzel örnektir. Onu yaşantımızın her alanında örnek almamız gerekiyor. Peygamberimiz bu dünyadaki görevini tamamladığında bizlere iki emanet bıraktı: Kur’an ve sünnet. Bunlara sarıldığımızda asla yolumuzu kaybetmeyeceğiz.

Ailenin toplumun temelidir. Aile sağlam olursa toplum da sağlam ve sağlıklı olur. Bugün sosyal medyada ailenin karşılaştığı çeşitli sıkıntılar var. Bu sıkıntılardan peygamberimizin aile modelini örnek alarak kurtulabiliriz.

Adalet, sadakat, sevgi ve merhamet duyguları, bir ailede olmazsa olmaz değerlerimizdendir. Bunları canlı tutmak önemlidir. Peygamberimiz bir babanın evladına bırakacağı en güzel mirasın güzel ahlak ve terbiye olduğunu buyurmuştur.”

Editör: Mehmet Çalışkan