Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Samsun İl Müftülüğünce devlet koruması altındaki çocukların manevi değerleri içselleştirmeleri, bu değerlerle güçlenerek sorunların üstesinden gelme ve toplumla bütünleşme becerisi kazanmaları amacıyla çocuk evleri, çocuk evleri siteleri ve çocuk destek merkezlerindeki çocukların katılımıyla "Yazıyorum/Çiziyorum" etkinliği düzenlendi.

"Paylaşma ve Yardımlaşma", "İnsan Sevgisi", "Çevre Bilinci", "Dua Etmek", "Selamlaşma", "Mahremiyet Bilinci", "Kul Hakkı", "Kanaatkâr Olmak", "Güvenilir Olmak" ve "Merhametli Olmak" gibi değer başlıklarıyla gerçekleşen etkinlikte, dereceye giren çocuklar düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen ödül töreninde konuşan İl Müftüsü Seyfullah Çakır, "Diyanet İşleri Başkanlığı, toplumun farklı kesimlerine din hizmeti sunmakta ve sosyal hizmet kurumlarında ikamet eden çocuklarımıza da bu kapsamda ulaşmaktadır. İlgili Bakanlıkla yapılan protokol kapsamında, çocuklarımızı İslâm dininin değerleriyle buluşturarak ahlaki gelişimlerine katkı sağlamak Başkanlığımızın hedefleri arasındadır. Bu hedef doğrultusunda Samsun İl Müftülüğü ve din görevlilerimiz büyük bir özveri ve azimle sosyal hizmet kurumlarında belli periyotlarla çocuklarımızla buluşarak onlara millî ve manevî değerleri kazandırmak için gayret sarf etmektedirler. Çocuklarımızın manevi değerlerimizi içselleştirmeleri ve bu değerlerle güçlenerek sorunların üstesinden gelme ve sosyalleşmelerine katkı sağlamak üzere 'Yazıyorum-Çiziyorum' etkinliği düzenledik. Etkinlikle çocuklarımızın yazdığı ve çizdiği eserlerle bize ulaşmaları bizi gururlandırdı, onurlandırdı. Katılım sağlayan çocuklarımızın hepsine ve katkılarından dolayı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün yetkililerine teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan tüm çocuklara "Katılım Belgesi" ile çeşitli hediyeler takdim edildi.

Törene İl Müftüsü Seyfullah Çakır, İl Müftü yardımcıları, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Recep Dizdar ve çocuklar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan