Terme İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmetbey Kız Kur’an Kursu ve Fatih Erkek Kur’an Kursu’nda eğitimini tamamlayan 64 kız ve 50 erkek olmak üzere toplam 114 öğrenciye hafızlık belgeleri takdim edildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde konuşan İl Müftüsü Seyfullah Çakır, "Kur'an-ı Kerim'in korunmasının yollarından birisi de hafızlardır. Bizler ilk emri ‘Yaratan Rabbinin adıyla oku’ olan bir dinin mensuplarıyız. İlahi ve beşeri anlayışta da her şeyin başı okumakla başlıyor. Önce eğitim, önce okumak, ilim sahibi olmak, öğrendiği ilmi hayır işlerinde kullanarak kendimizi geliştirmek zorundayız. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi ‘İlim talep etmek, öğrenmek her Müslümana farzdır’ bizler de bu farzı yerine getirmekle mükellefiz. Kur’an-ı Kerim'i öğrenmek de öğretmek de buna vesile olmak da hayırlı bir iştir. Bu sebeple hafızlarımızı yürekten kutluyorum." dedi.

Konuşmaların ardından hafızlık eğitimlerini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan öğrencilere belgeleriyle birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Merasim, Van Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezi Öğretmeni Mehmet Ali Kaya ve Samsun Büyük Camii Müezzin Kayyımı Murat Ölmez’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Çarşamba İlçe Müftüsü Cemal Uzun’un duası ile son buldu.

Merasime, Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan