Diyanet İşleri Başkanlığınca din hizmetinin toplumun tüm kesimlerine ulaştırılması ve engelli bireylerin caminin manevi iklimi ile buluşturulması amacıyla hazırlanan “Kulluk İçin Yok Engel, Yeter ki Sen de Camiye Gel” projesi kapsamında Samsun'da düzenli olarak cami engelli buluşmaları gerçekleştiriliyor.

Cami engelli buluşmaları kapsamında Samsun’un Ayvacık, Çarşamba, Ondokuzmayıs, İlkadım, Kavak, Terme, Vezirköprü ve Lâdik ilçelerinde çeşitli programlar düzenlendi.

“Kulluk İçin Yok Engel, Yeter ki Sen de Camiye Gel” sloganıyla engelli bireylerin camilerle buluşturulduğu programlarda, engelliler tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, ilahi ve kasideler okunup hep birlikte dualar edildi.


Abdullah Paşa Camii'nde düzenlenen programda konuşan İlkadım İlçesi Müftüsü Seyfullah Çakır, “Kulluk için hiçbir engel yok. Allah katında en kıymetlimiz O’na en yakın olan, takvaca en üstte olandır. Rabbimiz hiçbirimizin görüntüsüne, fiziksel özelliklerine değil kalbine ve kulluğuna kıymet veriyor.” dedi. 
Ayvacık İlçe Müftüsü Yılmaz Özbakır ise öncesinde ziyaret ederek tanıştığı engelli misafirlerini camide karşıladı. 


Terme ilçesinde düzenlenen program sonrasında İlçe Müftüsü Recep Apaydın,  engelli yakınlarına içinde engelli bir gencin hafızlık öyküsünün de yer aldığı Diyanet Aylık Dergi Şubat sayısını hediye etti.


Çarşamba İlçe Müftüsü Osman Karagöz, düzenlenen program sonrasında engelli birey ve yakınları ile Müftülükte bir araya geldi.

Editör: Mehmet Çalışkan