Samsun İl Müftülüğünce hayata geçirilen "Değerlerimle Besleniyorum, Şehrimi Keşfediyorum" projesiyle gençler yaz etkinliklerinde buluştu.

Proje kapsamında Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinden oluşan gruplar, hafızlık Kur’an kurslarında kamp programlarına alındı, hafızlık öğrencileri ise günübirlik şehir içi kültür gezilerine çıkarıldı.

- Manevi dünyalarında iz bırakmak hedefiyle hareket ettik

Yaz etkinliklerine dair Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, "Gençler bizim hizmet sunduğumuz hedef kitle içinde çok önemli bir yere sahip. Günümüz şartlarında taze zihinlerinde oluşabilecek kaos ve manevi boşluk tehlikesine karşı elimizden gelen önlemi almaya çalışıyoruz. Yaz Kur’an Kursları dönemi bu tür çalışmalar için bulunmaz bir nimet. Yaz Kur’an Kursları'nda bizlere gelerek din eğitimi almak isteyen gençlerimize gerek Kur’an eğitimi gerekse ahlak ve değerler eğitimi anlamında rehberlik ederken bir taraftan da farklı sosyal etkinlik ortamları oluşturarak onların manevi dünyalarında iz bırakmak hedefiyle hareket ediyoruz." dedi.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından organize edilen planlamayla 380 öğrencinin katıldığı kamp programında kitap okuma, film saati, sportif faaliyetler ve kültür gezileri gibi etkinlikler yer aldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen ve bin 700 öğrencinin katıldığı şehir gezisinde ise gemi turu, müze ziyaretleri, açık sahne etkinlikleri gerçekleştirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan