Diyanet İşleri Başkanlığı, Mili Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum” projesi Samsun’da uygulanmaya başladı.  

Samsun Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezinde ortaokul öğrencilerine yönelik 4 aylık bir eğitim ve etkinliği içeren uygulamanın ilk gününde öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Seyfullah Çakır, şöyle konuştu:

“Gençlik, bir milletin istikbalinin yegane teminatıdır. Toplumlar gençlik ruhuyla canlılıklarını korur, onunla gelişir. Gençliğine gereken ilgi ve ihtimamı göstermeyen toplumların sosyal huzura kavuşması ve geleceğine güvenle bakması mümkün değildir. Biz de bu bilinçle sizlere kıymet veriyor ve sizlerin milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, vatanının milletinin ve zengin kültür mirasının kıymetini bilen bilinçli gençler olmanız için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Tüm imkanlarımızla sizler için buradayız. Yürüdüğünüz bu yolda desteğimiz sizinle olacak ve sizlere başarılar diliyorum.”

Atakent Ortaokulu öğrencileri arasından tespit edilen 24 öğrenciyle başlayan projede dört ay boyunca haftanın iki günü uygulanmak üzere değerler eğitimi, spor etkinlikleri, akıl oyunları ve gezi programları gerçekleştirilecek.
 

Editör: Mehmet Çalışkan