Samsun Müftülüğünce açılan ve onlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere temel dini bilgiler ve siyer eğitimi aldığı, bunun yanında milli ve manevi değerlerle buluştuğu Yaz Kur'an Kursları tamamlandı.

İlkadım İlçe Müftülüğüne bağlı Hacı Fatma Kahraman 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda düzenlenen Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı'nda konuşan İl Müftüsü Seyfullah Çakır, “Tertemiz bir fıtratla hayata gözlerini açan çocuklarımız; gözümüzün nuru, evimizin bereketi, neşesi ve onlar Rabbimizin bize en nadide emaneti ve en sevgili nimetidir. Dolayısıyla bu nimet karşısında birtakım sorumluluklarımız olduğunu bilmeliyiz. Şüphesiz bu sorumlulukların ilki ve en önemlisi; çocuklarımızı hak ve hakikati bilen iyi bir insan ve güzel bir Müslüman olarak yetiştirmektir. Kendileriyle barışık, Rabbini tanıyan, peygamberini seven, Kur'an’ı öğrenen ve dinini bilen bireyler olmaları ve İslam ahlakıyla ahlaklanmaları için gayret etmeliyiz.” dedi.

“Hiçbir anne baba çocuğuna güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır.” hadis-i şerifine işaret eden İl Müftüsü Çakır, “Kur’an ile tanışan nesiller, insana yakışan en güzel ziynetin adalet, merhamet, paylaşma ve yardımlaşma duygularıyla dolu bir kalp olduğunu görecektir. Bu noktada aileler olarak sizler ve eğitimciler olarak bizler birlikte hareket etmeli, ailelerimizin temeli, gözümüzün nuru evlatlarımızı geleceğe Kur’an ahlakıyla hazırlamalıyız. Bu yaz dönemi çocuklarımız için bir başlangıç olsun, hayırlı bereketli olsun ve hep böyle devam edelim inşallah.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Yaz Kur'an Kursu öğrencileri, yaz dönemi boyunca kurslarda öğrendiklerini sergiledi.

Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim okuyup ilahiler seslendirdiği program sonunda İl Müftülüğünce öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan