Samsun Müftülüğü, "Kur'an Kurslarında Hayat Var" adlı proje hazırlandı.

Adı geçen proje ile öğrencilerin hafızlık eğitimi alırken sanat, el becerisi, meslek eğitimi, spor gibi alanlarda da eğitimler almaları ve kendilerini keşfetmeleri amaçlanıyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle 4-6 yaş Kur'an kursları ile hafızlık eğitimi kurslarında uygulanan proje kapsamında din eğitiminin yanı sıra öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre sosyal, kültürel ve sportif alanlarda kurslar düzenleniyor.

Kur'an kursu öğrencilerini donanımlı şekilde geleceğe hazırlamayı hedeflediklerini dile getiren İl Müftüsü Seyfullah Çakır, öğrencilerin dersleri severek keyifli şekilde işlemelerini ve eğlenerek öğrenmelerini, gençlerin ruhen ve bedenen en güzel şekilde yetişmelerine katkı sağlamayı istediklerini belirterek şöyle devam etti:

"Öğrencilere pastacılık, aşçılık, spor etkinlikleri, işaret dili, ilk yardım, zeka oyunları, robotik kodlama, sanat etkinlikleri gibi alanlarda kurslar veriliyor. Bu şekilde çocuklarımızın ve gençlerimizin çok yönlü gelişimini desteklemeyi ve sağlıklı bir kimlik oluşturmalarına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Vatanını, milletini seven, topluma faydalı, her alanda bilgili evlatlarımızı hayata hazırlamak, yine çalışmalarımızın amacını oluşturuyor. Hayatlarında güzel anılar biriktirmelerini istiyoruz. Onlara her yönden bilgi, beceri ve tecrübe katacak, zeka seviyelerini ortaya çıkaran, hayatlarına katkı sağlayan kurslar düzenliyoruz. Eğlenerek dinlenmelerini ve bu şekilde bilgi ve beceri kazandırmayı hedefliyoruz."

Editör: Mehmet Çalışkan