Samsun Aşıkkutlu Eğitim Merkezinde 8. Dönem Tashih-i Huruf kursiyerleri ve 2. Dönem Rehber Öğreticiler için veda programı düzenlendi.

Samsun Aşıkkutlu Eğitim Merkezi Müdürü Metin Koca “Diyanet İşleri Başkanlığımız personelimizin bilgi ve becerilerini artırmak, etkili ve verimli bir din hizmetini sunabilmek, özellikle ezan ve Kur’an-ı Kerim’i güzel bir eda usulüne uygun şekilde okuyabilmelerini temin amacıyla eğitim merkezlerimizde hizmet içi eğitim kursları düzenlenmektedir. Bugün veda programı düzenlediğimiz kurslarımızla birlikte 83’üncü hizmet içi eğitim kursumuz tamamlanmış ve bu kurslarda toplam 7699 personelimiz eğitim almıştır. Eğitim merkezimizin tahsisi noktasında tamir ve tadilatı hususunda göstermiş olduğu ilgi, alaka ve desteklerinden dolayı Sayın Valimiz Osman Kaymak Beyefendi'ye huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun yaptığı konuşmasında, “Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımızın 95. kuruluş yıl dönümünü idrak ediyoruz. 95 yıldan beri Türkiye Cumhuriyeti Milli Misak sınırları içerisinde ve gönül coğrafyası olarak kabul ettiğimiz Balkanlarda, Kafkasya’da, Ortadoğu’da, Kuzey Afrika’da ve daha adını dahi telaffuzda güçlük çektiğimiz nice İslam coğrafyalarında Diyanet İşleri Başkanlığımız hizmetlerini ve faaliyetlerini devam ettirmektedir. Güzel dinimiz İslam’ı yalın hakikatlerini etik ve estetik boyutunu ihmal etmeden dünyanın dört bir köşesine ulaştırmaya çalıştırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra bir konuşma yapan Samsun Valisi Osman Kaymak, “Bu güzel programda aranızda bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Her yerde söylüyorum imam hatip mezunu değilim ama imam hatip mezunlarını seviyorum. Onlardan biri gibi olmaya çalışıyorum. Bizim toplumumuzda önemsediğimiz iki meslek var: Biri öğretmenlik diğeri de imamlık. Bu iki mesleği hakkıyla yetiştirip toplumun önüne koyabilirsek toplumun yarınlarında gerçek manada endişe etmeyebiliriz. Çünkü nerede bir sıkıntı varsa ya bir öğretmenin öğrencisi ya da bir mahallede caminin cemaati. O anlamda imam hatiplik mesleği halkımızın gerçek manada dinimizi, sünneti ve Kur’an-ı Kerim’i hakkıyla öğrenmesi ve yaşaması için çok önemlidir. Güzel Kur’an okumak insanları gerçekten camiye çekiyor. Bizler imam olarak görevimizi hakkıyla yapacak olursak işini seven samimi örnek insan oluruz. Bunu yaparken de benim için veya müftü için yapmayacaksınız. İşinizi yaparken Allah rızası için yapacaksınız. Güzel Kur'an okumanın ötesinde ihlas ve samimiyetle hizmet etmeyi çok önemsiyorum. Mahalledeki imam kendi cemaatinden sorumludur.” dedi.

Vali Osman Kaymak’ın konuşmasının ardından Rehber Öğretici ve Tashih-i Huruf kursiyerleri adına Mustafa Yalçın ve İrfan Uçar birer konuşma yaptı. 

Konuşmaların ardından cami musikisi korosu tarafından ilahi ve kasideler sunuldu. 

Veda programının ardından Aşıkkutlu Eğitim Merkezini gezen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun ve Samsun Valisi Osman Kaymak, Eğitim Merkezi Müdürü Metin Koca'dan bilgi aldı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan