Samsun İl Müftülüğü tarafından personele yönelik "Manevi Değerler Perspektifinde Sosyal Sorumluluk Proje Yönetimi Eğitimi" düzenlendi.

Eğitimin açılışında konuşan İl Müftüsü Seyfullah Çakır, şunları kaydetti:

"Müftülükler olarak artık hizmet çeşitliliğimiz arttı ve hedef kitlemiz farklılaştı. Günümüzde hızla değişen yaşam şartlarına uyum sağlayabilecek nitelikte din hizmeti ve eğitimi sunabilmek, bizim öncelikli hedeflerimiz arasında. Bu çerçevede sunabileceğimiz hizmetin yakın ve uzak hedeflerini belirlemek, bu hedefleri bir planlama çerçevesinde olumlu ve olumsuz yönleriyle ortaya koyarak bir yol haritası belirlemek bizler için çok önemli. Elbette bu noktada çok güzel çalışmalarımız var. Fakat her geçen gün değişen şartlar bizleri de fikirlerimizi planlama ve projelendirme noktasında hep daha fazlasını öğrenmeye doğru götürüyor. Son yıllarda biz artık toplumun çok farklı kesimlerine ulaşabiliyor ve bunu koordinatörlükler sistemiyle gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülükler olarak çalışmalarımızda koordinatörlükler arası iş birliği ve ekip çalışmalarına ihtiyaç duyuyoruz. Bu noktada bu proje eğitimimiz bize çok katkı sağlayacak. Diğer taraftan biz artık kurum olarak gerek eğitimli personel sayısı gerekse hizmet sunacağımız hedef kitlenin genişlemesi noktasında gelir gider noktasını iyi planlayacağımız ve gerektiğinde finansman desteği alabileceğimiz projeler üretme noktasındayız. Yine bu noktada da bu eğitim bizlere katkı sağlayacak."

Konuşmaların ardından Düzce Müftülüğü Eğitim Uzmanı Necmettin Kuzu tarafından il ve ilçe müftülüklerinde görevli 130 personele "Manevi Değerler Perspektifinde Sosyal Sorumluluk Proje Yönetimi Eğitimi" verildi.

Eğitim sonunda katılımcılara sertifika takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan