Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadelede iyiliğin öncüsü olan din görevlileri, salgının neden olduğu yaraları sarmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Koronavirüs salgınından etkilenen ailelere destek olmak isteyen Yakakent İlçe Müftülüğü din görevlileri, maaşlarını ihtiyaç sahibi ailelerle paylaştılar. 

Yakakent İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan Müftülük personeli, Kur’an kursu öğreticileri ve din görevlilerinden oluşan iyilik öncüleri, İlçedeki yardıma muhtaç 45 aileye maaşlarını paylaşarak destek oldular.

İlçe Müftüsü Muhammet Salman; "Rahmet ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı Ramazan ayında, din gönüllüsü kardeşlerimizle, İlçemizdeki ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak istedik. Ramazan ayında yapılan iyiliklere kat kat sevap verileceği, Peygamber Efendimiz (s.a.s.) tarafından ifade ediliyor. Yine Peygamberimiz (s.a.s.); 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' buyuruyor. Hal böyle olunca yardımsever din görevlilerimizle Türkiye Diyanet Vakfı Yakakent Şubemizle iş birliği içerisinde bir çalışma yaptık. Önce İlçemizdeki muhtaç aileleri tespit ettik. Sonra da bu ailelere din görevlilerimizle yardımları ulaştırdık. Başta 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyası olmak üzere her türlü iyilik ve yardım faaliyetinde en önde yer alan din görevlilerimizi, bu örnek davranışlarından dolayı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Editör: Mehmet Çalışkan