Çarşamba İlçe Müftülüğüne bağlı Hasbahçe Emine Uğur Kız Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan ve Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan 37 öğrenci için "Hafızlık Belge Töreni" düzenlendi.

Abdullahpaşa Camii'nde düzenlenen merasimine Kaymakam Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Belediye Başkanı Halit Doğan, İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin, Kur'an kursu öğreticileri, öğrenciler ve veliler ile vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kaymakam Yıldırım, "Allah 'Oku!' buyurmuş, sizler de bunu gerçekleştiriyorsunuz. Hafızlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah hafızlığınızı ömür boyu muhafaza eder ve öğrendiklerinizi gençlere, küçüklere öğretirsiniz." dedi.

Hasbahçe Emine Uğur Kız Kur'an Kursu öğreticisi olan ve koronavirüs nedeniyle vefat eden Emine Uğur'u anarak konuşmasına başlayan İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin ise ilk hafızın Hz. Peygamber olduğunu ve silsile ile günümüze kadar devam ettiğini belirtti.

Dünyada temsilen takılan taçların ahirette hafızların anne ve babasına takılacağını ifade eden Kalyoncu, hafızlık eğitiminde ailenin ve hocaların desteğine dikkati çekerek büyük fedakarlıklarla tamamlanan hafızlığın yaşama aktarılması gerektiğini söyledi.

İlçe Müftüsü Osman Karagöz de "Kızlarımız çok önemli bir paye olan hafızlığa sahip olmak için çok çalıştı. Kızlarımızın aileleri, hocaları yoğun emek verdiler. Hepsini tebrik ediyorum. 2004 yılında eğitim öğretime başlayan Kur'an kursumuz bugüne kadar büyük başarılara imza atmış ve 100'e yakın hafız yetiştirmiştir. Bundan sonra da yetiştirmeye devam edecektir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere hafızlık belgeleri ile birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisiyle devam eden program, yapılan dua ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan