"Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" kapsamında düzenlenen istişare toplantıları sürüyor.

Samsun’da gerçekleştirilen Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı'nda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, “Kurban bir vesiledir. Yüz elli bin Din gönüllümüzle birlikte kurban vesilesiyle gönüllere giriyoruz. Adı bilinmeye uzak diyarlara kurban götürürken aslında sevgimizi, şefkatimizi götürüyoruz. Ülkemizin büyüklüğünü gösteriyoruz. Oralardan ülkemizde vakfımızın desteğiyle eğitim alan gençler gönüllü elçilerimiz oluyor. Bu şekilde karşılıklı gönül köprülerimiz kuruluyor. Türkiye Diyanet vakfı artık halkımızın bu konuda güvenini kazanarak halkımızın teveccühüyle kurbanlarını teslim ettiği adres oldu. Bu yıl da bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak merkez ve taşra teşkilatımızda özveriyle sürdürdüğümüz çalışmalarla inşallah halkımızın gönül huzuruyla ibadetlerini ifa etmesine aracılık edecek, diğer taraftan bu vesileyle yurt içi ve yurt dışında mazlum kardeşlerimizin gönüllerine uzanacağız.” dedi.

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır ise ildeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Öte yandan Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, beraberindekilerle il merkezinde açılan TDV vekalet yoluyla kurban kesim tanıtım ve stantları ziyaret edildi. 

Editör: Mehmet Çalışkan