Atakum İlçe Müftülüğü Karayolları Ataç Camii Dr. Habib Demirel 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, “Yolumuz İyilik Olsun” sloganıyla sürdürülen yardım kampanyası kapsamında İdlib’deki arkadaşları için yardım kolisi hazırladı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), soğuk kış şartlarında "çocuklar üşümesin" diye Suriye için yardım seferberliği ilan etmişti.

Bu kapsamda Atakum İlçe Müftülüğü ve TDV Atakum Şubesi iş birliğinde “İyiliklerimizle Kalpleri Isıtıyoruz” sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Ayni ve nakdi yardımların kabul edildiği kampanyaya anlamlı bir destek de İlçe Müftülüğüne bağlı Karayolları Ataç Camii Dr. Habib Demirel 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerinden geldi.

Minik öğrenciler, Kur’an Kursu Öğreticisi Meryem Koç rehberliğinde hazırladıkları oyuncak, gıda ve giysilerden oluşan yardım kolilerini, Suriye’deki çocuklara ulaştırılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı Atakum Şubesine teslim ettiler.

Minikleri tebrik eden İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, “Bu hayır hareketine minik yavrularımızın destekte bulunmaları bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Ülkemizin ve ümmettin geleceği adına umut ışığı olmuştur. Bu çalışma, yavrularımızın ruhen gelişimlerine katkı sağlarken bir taraftan da İdlib’de ihtiyaç sahibi kardeşlerimize destek olacaktır.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan