Sakarya Valiliği koordinesinde Sakarya İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilen "Geçmişe İz Geleceğe Biz" projesi kapsamında “Fikir Sofrası” buluşması yapıldı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafından gündeme ilişkin konuları değerlendirmek, istişare ile en doğrusunu bulmak için gerçekleştirilen Fikir Sofrası buluşmasında, Z kuşağında yönelik oluşturulan projenin detayları, yol haritası ve buna üniversitelerin sağlayabileceği katkılar ele alındı ve SUBÜ’nün sunabileceği katkılar konuşuldu.

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Geçmişe İz Geleceğe Biz projesinde ortak kaygımız milli ve manevi değerlerine sahip çıkan nitelikli gençler yetiştirmek olacaktır bu sebeple Projeye desteğimiz tamdır.” dedi.

- Maneviyat kıymet katar

Huzur ve güven veren bir toplumsal yapının oluşturulmasının geleceğe yönelik olumlu hayaller kurmak bakımından zaruri olduğunu kaydeden İl Müftüsü Hasan Başiş, “Dünya üzerinde geniş coğrafyalara uzanmış her anlamda köklü bir geçmişe sahibiz. Geçmişteki bu izleri geleceğe taşıyabilmek ve bunu yaparken toplumsal dengeyi de korumak gerekiyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin milli olduğu kadar manevi değerlere de sahip olması ahlâki bakımdan olgunluğu, anlayışı, tevazuyu ve çalışkanlığı da beraberinde getirecektir. Çünkü bunlar hem bizim dinimizin emirleri hem de nakış nakış işlenmiş kültürümüzün mirasları olarak oldukça kıymetli. Huzur ve güven veren bir toplumsal yapının oluşturulmasının geleceğe yönelik olumlu hayaller kurmak çok önemli, uygulamak ise elzemdir.” ifadelerini kaydetti.

- Hedef 212 bin genç

Projeye il genelindeki 212 bin çocuğun ve gencin katılmasını hedeflediklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Şehrimizin tüm ilçelerinde Z kuşağından temsilcilerin oluşturabileceği takımlarla katılabilecekleri sanat festivalleri, doğa kampları, spor müsabakaları, dijital beceri geliştirme yarışmaları, kültür mirasımızı temsil eden sanatlar, kaybolmaya yüz tutmuş meslekler ve sergiler düzenleyeceğiz. Bazı şeyler slayt ve sunumlarla kazandırılamıyor. Okullarımızı öğrencilerimizin yaşam becerilerini geliştirebilecekleri ve öğrendiklerini hayatla bütünleştirebilecekleri hale getirmemiz gerekiyor.” dedi.

- Her mahalle bir okul olacak

Geleceğin inşasında ihtiyaç duyulan bir proje hazırladıklarına inandıklarını aktaran Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, “Bütçesel anlamda da kaynaklarımızı oluşturarak planımızı şekillendirdik. Bu aslında çocuklarımız ve gençlerimizin yanı sıra toplumun tüm kesimlerine dokunacak bir proje. Çünkü 21. yüzyıl becerileri olarak tanımlanan kreatif düşünme, iletişim, bilgi teknolojilerini kullanma ve girişimcilik gibi becerilerin kazandırılmasını hedefliyoruz. Esasında bu proje ile her mahalle bir okul olacak diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan