Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan “Yemen’e Sessiz Kalma” yardım kampanyası çerçevesinde kurulan hayır çarşısında toplanan 67 bin TL Sakarya İl Müftülüğüne teslim edildi.  

Hayır çarşısında elde edilen gelirleri Sakarya Üniversitesi Kampüs Camii İmam Hatibi Erol Demir Sakarya İl Müftüsü İhsan Açık’a teslim etti.

İmam Hatip Erol Demir, hayır çarşısıyla ilgili bilgi verdiği konuşmasında: “Kampüs Camii Külliyesinde gönüllü olarak çalışan gençler, Yemen’deki kardeşlerimiz için adeta seferber oldular. Biz de bu kardeşlerimizin büyük emekleriyle kurulan hayır çarşısından elde edilen geliri İl Müftümüze teslim etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah yaraların sarılmasına bir nebze de bizim katkımız olmuş olur.” ifadelerine yer verdi.

İl Müftülüğünde gerçekleşen törende konuşan İl Müftüsü ve TDV Sakarya Şube Başkanı İhsan Açık, “İslam coğrafyasında önemli bir yere sahip olan ve ecdadımız Osmanlı’dan izler taşıyan Yemen’de yaşanan iç savaş nedeniyle açlık ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olan Yemenli kardeşlerimize yardım için toplanan her kuruş safi iyilik olarak sahiplerinin hanesine ecir ve mükâfat olarak dönecektir. İmam Hatip Erol Demir Hocamızın şahsında soğuk havaya aldırmadan canla başla çalışan Sakarya TDV gönüllülerine ve üniversiteli gençlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan