Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Sakarya Şubesi ve Sakarya İl Müftülüğü tarafından “Bir damla bin umut - Haydi Sakarya bir damla da senin için aksın” sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında Çad’a su kuyuları açtırıldı.

Bölgeye giden Sakarya İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sakarya Şube Başkanı İhsan Açık ve beraberindeki TDV gönüllüleri tarafından su kuyularının açılışı gerçekleştirildi.
Türkiye Diyanet Vakfının “Bir Damla Hayat” projesi kapsamında il müftülüğü personeli ve Sakaryalı hayırseverler, TDV Sakarya Şubesine ilettiği yardımlarıyla Afrika Çad bölgesinde 296 bin 500 TL’ye mal olan iki adet su kuyusu açtırarak Çad halkının hizmetine sundu.

Orta Afrika bölgesinde bulunan Çad’da gerçekleştirilen programda konuşan Sakarya İl Müftüsü İhsan Açık, “Geçmişte Arakan’da, Suriye’de, Gazze’de ve Halep’te olduğu gibi bismillah dediğimiz bu projeyi de hep birlikte, el birliğiyle hayata geçirmeyi lütfeden Rabbimize sonsuz hamdüsenalar ediyorum. Su ihtiyacının hayati derecede önem taşıdığı Çad bölgesine yardım elini uzatan Sakarya halkının yardımlarının ne kadar hayati bir hizmete vesile olduğunu yerinde görmek bizi son derece mutlu etti. Bu safi iyiliğe vesile olmak da Sakarya İl Müftülüğü ailesi ve TDV Sakarya Şubesi olarak bizim için iftihar vesilesi bir hizmet oldu. Son olarak bu safi iyilik projemizin tasarlanmasından hayata geçirilmesi aşamasına kadar emek sarf eden, bizzat kendileri de maddi katkı sağlayarak desteklerini esirgemeyen her kademedeki mesai arkadaşlarıma da müteşekkirim her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.  

Editör: Mehmet Çalışkan