Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından engelli vatandaşların cami hizmetlerinden azami derecede istifade edebilmesini temin etmek, cami merkezli din hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla başlatılan "Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet" projesi kapsamında il ve ilçe müftülüklerince "Cami-Engelli Buluşmaları" düzenleniyor.

Bu kapsamda Sakarya İl Müftülüğü Engelli koordinatörlüğü ve Sapanca İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü organizesinde engelli vatandaşlara yönelik "Cami-Engelli Buluşması" düzenlendi.

Fevziye Köyü’nde Şükriye Dere Mahalle Camii İmam Hatibi ve Sapanca Müftülüğü Engelli Koordinatörü Murat Pelin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Programda konuşan İlçe Vaizi Mehmet Küçük, asrısaadetten örnekler vererek engelli olmanın kusur olmadığını vurguladı.

Program sonunda katılımcılara Sapanca Belediyesi ikramda bulundu. 

Etkinliğe dair Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Sapanca İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından engelli bireylerin cami hizmetlerinden daha fazla istifade etmesini sağlamak amacıyla "Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet" projesinin başlatıldığını ve ülke genelinde sürdürüldüğünü hatırlattı.

Engelli olmanın eksiklik ve kusur olmadığını belirten Müftü Koçak, "Engelli vatandaşlarımız Başkanlığımızın önemli muhatap kitlelerindendir. Alanda yürütülen hizmetlerdeki temel yaklaşım, engellilerin dini vecibelerini engelsiz bir şekilde yerine getirmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yürüterek onlara dini rehberlik ve manevi destek sağlamaktır. Bizlerde din görevlilerimizle doğumdan ölüme hayatın her anında vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Bu vesileyle hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm topluma manevi mihmandarlık yapan din görevlilerimize teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan