Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" kapsamında, Sakarya İl Müftülüğüne getirilen Hasan Başiş, görevine başladı.

Göreve başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başiş; "Gayemiz milletimize  hizmet etmektir." ifadesini kullandı.

Müftü Başiş, mesajında şunları kaydetti:

“En büyük arzum Sakaryamın güzel insanlarına hizmet etmektir. Bu görevi yaparken de ihlas ve samimiyet içerisinde Allah’ın rızasını kazanmaktır. Gayemiz, Dini Mübin-i İslam’ın rahmet çağırısı ile insanlarımızı buluşturma yolunda var gücümüzle çalışmaktır, aziz Milletimize hizmet etmektir. Hedefimiz, Başkanlığımız hedeflerine, vizyon ve misyonuna uygun olarak din gönüllüsü arkadaşlarımla beraber tam bir ekip ruhu ile hareket etmektir. Tüm insanların ve fikirlerin önemsendiği bir anlayışla, birlik ve beraberlik ruhu içinde, hiçbir ayrılığa fırsat vermeden toplumun tamamına ulaşmaktır. Kur’an ile buluşturmadığımız hiçbir ev, hiçbir iş yeri, hiçbir kurum ve kuruluş,  hiçbir gönül bırakmamak amacıyla bizden beklenen hizmetleri hakkıyla yerine getirebilmeyi Yüce Rabbimden niyaz ediyorum."

Hasan Başiş kimdir?

1958 yılında Sakarya'da doğan Başiş, 1976 yılında Sakarya İmam Hatip Lisesi'nden, 1985 yılında ise Medine İslam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

1986 yılında Bursa İznik’te Kur'an Kursu Öğreticisi olarak göreve başladı. 1991 yılında Kastamonu-Araç İlçe Müftülüğüne, 1999'da Sakarya Karasu İlçe Müftülüğüne, 2004 yılında Sakarya İl Müftü Yardımcılığına, 2009 yılında Karabük Safranbolu İlçe Müftülüğüne ardından Kars İl Müftülüğüne atandı. 

2009 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanlığı görevini yürütmekte iken Suudi Arabistan'da Medine Hac ve Umre Temsilcisi olarak görevlendirilen Başiş, Hac ve Umre İşleri Genel Müdürlüğü Umre Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Muğla İl Müftülüğü ve Başkanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu.

Başiş, 24.04.2020 tarihinde Sakarya İl Müftülüğü görevine atandı.

Editör: Mehmet Çalışkan