Sakarya Ferizli’de “Camilerde Kadınlara Yönelik Hatim ve Dua Programı” gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Ferizli İlçe Müftülüğü tarafından çevrimiçi olarak “Camilerde Kadınlara Yönelik Hatim ve Dua Programı” düzenleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Koordinesinde, asr-ı saadet örneğinde olduğu gibi bugün de toplumun bütün kesimlerinin camilerde yürütülen din hizmetlerinden yeterince istifade edebilmesi için “Camilerde Kadınlara Yönelik Hatim ve Dua Programı” projesi düzenleniyor.

Bu kapsamda Ferizli İlçe Müftülüğü de ailenin ve toplumun temelini oluşturan kadınların dini kimliklerini inşa ederken sahih dini bilgi ile buluşmalarına, Kur’an ve sünnet eksenli bilgi, birikim ve ahlaki kazanımlar elde etmelerine yardımcı olmak amacıyla program başlattı.

İlçe Müftüsü Bedrisinan Yazıcı Diyanet Haber'e yaptığı değerlendirmede, hatim geleneğinin köklü geleneklerden olduğunun altını çizerek, “Cebrâil (a.s.) her Ramazan ayında Resûl-i Ekrem Efendimiz’e (s.a.s.) gelir ve Kur’ân-ı Kerîm’in o âna kadar nâzil olan âyetlerini baştan sona, karşılıklı, mukabele tarzında okurlardı. Bu gelenek sahabe döneminden günümüze kadar devam ede geldi.” dedi.

İdeal olanın Kur’an’ı okumak, okuduğunu anlamak ve anladığı ile amel etmek olduğunu belirten Müftü Yazıcı, Arapça dili herkes bilmiyor ve bu dili öğrenmek herkes için mümkün olmayabilir. Kur’an-ı Kerim’i sadece okumak bile ibadettir ve okuduğuna karşılık kendisine sevap verilecektir. Çünkü Efendimiz (s.a.s.) bir hadis-i şerifinde: 'Kim Allah’ın kitabından bir harf okursa, okuduğu her harf için bir hasene vardır. Her bir hasenenin karşılığı ise (en az) on sevaptır. Ben ‘الم/elif lam mim’ bir harf demiyorum. Bilakis elif bir harf, lam bir harf, mim’de bir harftir.' buyurduğunu belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan