Kocaali halkının büyük ilgi gösterdiği program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kocaali Müftüsü Mehmet Çabuk’un açış konuşması ile devam eden programda Diyanet İşleri Başkanlığınca Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında hazırlanan ve gençlere: ‘Ne olur sen de sana güven!’ çağrısının yapıldığı sinevizyon gösterimi ve ilahi dinletisi ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Sakarya Müftüsü İhsan Açık, ilçe halkının Mevlid-i Nebi Haftalarını tebrik ederek konuşmasına başladı ve şöyle devam etti:

İslam dininin güzelliklerinin toplum içinde inşa edilmesinde en büyük pay gençlere aittir. Hz. Peygamber (s.a.s.) İslam'ı tebliğ ederken toplumun yeniliğe açık, idealist ve enerjik kesimini oluşturan o güzide gençlerden büyük ölçüde destek almıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.s.): ‘Size hayırlı gençleri tavsiye ederim. Çünkü onların kalbi daha incedir. Allah beni doğrulukla ve müsamahayla gönderdi. Bana gençler yanaştı, ihtiyarlar bana muhalefet etti.’ buyurarak ilgimizi, alakamızı gençlere yönlendirmemiz konusunda tavsiyede bulunmuştur.”

"Kur’an-ı Kerim, Allah Resülü (s.a.s.)’in hayatını ‘yaşanabilir en güzel model’ olarak takdim etmekte ve bizden kendisini örnek almamızı istemektedir." ifadelerini kullanan ve Hz. Peygamberin rol modelimiz olduğunu belirten İl Müftüsü Açık konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Kur’an’da ‘Allah’ın sevgisine mazhar olmanın Hz. Peygambere (s.a.s.) tabi olmaktan geçtiğinin’ vurgulanması, onun inananlar tarafından her zaman ve zeminde örnek alınmasının gerekliliğini ortaya koymaktadır. Bu ahlaki değerleri fark etmek ve onları hayat tarzı haline getirebilmek hepimizin temel hedefi olmalıdır.”

Kocaali Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu ve Belediye Başkanı Ahmet Acar’ın da katıldığı programın sonunda, tüm katılımcılara Diyanet İşleri Başkanlığınca haftaya özel yayımlanan ‘Hz. Peygamber ve Gençlik’ kitabı takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan