Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan “Yemen Açlıktan Ölüyor, Yemen’e Umut Ol - Yemen’e Sessiz Kalma” yardım kampanyası çerçevesinde, Sakarya Üniversitesi Kampüs Camii Külliyesinde ‘Yemen’e Destek Hayır Çarşısı’ kuruldu. 

Sakarya Üniversitesi Kampüs Camii İmam Hatibi Erol Demir öncülüğünde kurulan hayır çarşısında üniversite öğrencileri gönüllü olarak görev aldıl. 2 gün boyunca devam eden hayır çarşısında toplam 60.443.35 TL. yardım toplandı. 

Hayır Çarşısını ziyaretinde açıklamalarda bulunan İl Müftüsü ve TDV Sakarya Şube Başkanı İhsan Açık, soğuk havaya aldırmadan canla başla çalışan Sakarya TDV Gönüllülerine ve üniversiteli gençlere teşekkür etti. 

Müftü Açık, “İslam coğrafyasında önemli bir yere sahip olan ve ecdadımız Osmanlı’dan izler taşıyan Yemen’de yaşanan iç savaş nedeniyle açlık ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalan Yemenli kardeşlerimize yardım çağrımız, Sakaryamızın her ilçesinde yankı buldu. 16 ilçemizde toplumun her kesiminden insan, kampanyamıza destek vermektedir.” diye konuştu.

Müftü Açık konuşmasını “Yemenli kardeşlerimize yardım elini uzatmak isteyen vatandaşlarımız, bagis.tdv.org adresinden online bağış yapabilir, cep telefonlarından da "YEMEN" yazıp 5601'e kısa mesaj göndererek 10 TL destek verebilirler. 

Yine vatandaşlarımız, Vakfımızın banka hesap numaralarına yapacağı bağışlarda açıklama kısmına “YEMEN” yazarak bu iyilik seferberliğine katılabilirler.” sözleriyle tamamladı.

Editör: Mehmet Çalışkan