Müftülükten emekli personele 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' ziyareti

Sakarya İl Müftülüğü, "2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında emekli din görevlilerine "vefa" ziyaretleri düzenledi.

Bu kapsamda İl Müftüsü Hasan Başiş, emekli imam hatip Yılmaz Şahin'i evinde ziyaret etti.

Geyve İlçesi Karaçam Mahallesi'nde yaşayan 75 yaşındaki Şahin'i evinde ziyaret eden İl Müftüsü Başiş, bu yıl hafta kapsamında "Cami, Din Görevlileri ve Vefa" konusunun ele alındığını söyledi.

Başiş, hafta dolayısıyla programlar düzenlediklerini belirterek bu kapsamda emekli görevlileri de ziyaret ettiklerini kaydetti.

Emekli imam hatip Yılmaz Şahin ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek İl Müftüsü Başiş'e teşekkür etti.

Ahde Vefa'dan Sakarya İl Müftülüğüne "vefa" ziyareti

Sakarya Ahde Vefa Grubu, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle Sakarya İl Müftülüğünü ziyaret etti.

Ziyaretçileri kabul eden İl Müftüsü Hasan Başiş, haftanın önemi hakkında bilgi vererek şunları kaydetti:

"Mümin ve cami, birbirlerini onaran iki vefalı dosttur. Camilerimiz yaşlısıyla genciyle tüm müminlerin kendilerini yetiştirdiği, olgunlaştırdığı mübarek mekanlardır. Kur'ankKursu öğreticilerimiz, din hizmetleri uzmanlarımız, vaizlerimiz, din görevlilerimiz sosyal hayatta insanımızın doğumu, ölümü, sünneti, düğünü aile anlaşmazlıkları dahil günlük hayatın her safhasında yer almış, topluma gerektiğinde imamlık, gerektiğinde danışmanlık, rehberlik yapmış, ihtiyaç duyulan her alanda vatandaşımızın yanında yer almıştır."

“Diyanet İşleri Başkanlığımız 2011 yılından itibaren her yıl farklı bir tema işleyerek hafta içerisinde çeşitli etkinlikler ve faaliyetler icra ederek toplumumuzun her kesimine ulaşmaya çalışmaktadır dedi.

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Müftü Başiş, “Haftamızın tüm görevlilerimize, vatandaşlarımıza ve ülkemize hayırlara vesile olmasını, bütün insanlığın bu salgın hastalıktan bir an önce kurtulmasını Rabbimizden niyaz ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Ziyaretin sonunda Ahde Vefa Grubu Başkanı İmdat Taşkın, Müftü Hasan Başiş’i kutlayarak plaket takdiminde bulundu.

Adapazarı Müftülüğünden "Vefa" paneli

Adapazarı İlçe Müftülüğü, "2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Cami, Din Görevlileri ve Vefa" konulu panel düzenledi.

Adapazarı Belediyesi Orhangazi Kültür Merkezi'nde Kovid-19 tedbirleri eşliğinde gerçekleştirilen panel, Mesudiye Camii Müezzin Kayyımı Ömer Demirci'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, İlçe Müftüsü Hamit Albayrak'ın açış konuşması ile devam etti.

İlçe Müftüsü Albayrak, "Canla başla görev yapan tüm din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı tebrik ediyor, vefat eden din görevlilerimize de Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Panelde görev sürelerini tamamlayarak emekliye ayrılan din görevlileri halen görevde olan din görevlileriyle tecrübelerini paylaştı.

Programın sonunda Diyanet İşleri Başkanlığınca "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren din görevlilerine hediye takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan