İlk uygulamalarının 13. yüzyıla kadar uzandığı ifade edilen ve Osmanlı döneminden günümüze kadar sürdürülen kültürel bir miras olan "Ahilik" geleneği, Sakarya İl Müftülüğünce devam ettiriliyor.

"2021 Ahi Evran Yılı" etkinlikleri kapsamında başlatılan “Çarşı Duası” ile bir taraftan Osmanlı geleneği devam ettirilirken diğer yandan esnafın haftaya dua ile başlaması sağlanıyor.

Sakarya Uzun Çarşı’da ilk duayı yapan Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, “Dünyaya örnek olması gereken bir teşkilatın mirasçılarıyız. Ahilik geleneği öyle güzel bir gelenek ki dünya üzerinde ticaret ile uğraşan kesimin hakkı, hukuku bu kadar gözettiği, müşterileri ile olan ilişkilerinde bu kadar hassas olduğu; fırsatçılıktan, faizden, hasetten bu kadar uzak olduğu başka bir düzen yoktur. Ahiliğin sadece ticari faaliyetlerin yürütülmesinde değil toplumun her noktasına değen bir yapısı vardır. İçerisinde yardımseverlik, kardeşlik, doğruluk, ahlak gibi güzel olan her şeyi barındırır. İnşallah bize kalan bu güzel mirası gelecek nesillere de aktaracağız.” dedi.

Dua programından sonra İl Müftüsü Başiş ve Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Uzun Çarşı esnafını ziyaret ederek esnafın istek ve taleplerini dinledi.

Programa İl Müftüsü Hasan Başiş ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Alişan, Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, Tarihi Uzun Çarşı Derneği Başkanı Murat Uslu ve Uzun Çarşı esnafı katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan