Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganı ile sürdürülen vekâletle kurban kesim programı hakkında Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir'e bilgi veren İl Müftüsü İhsan Açık, kampanyanın ülke genelinde devam ettiğini ve yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ise "Diyanet İşleri Başkanlığımızı ve Türkiye Diyanet Vakfını bu önemli çalışmalarından dolayı kutluyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfına güven ve huzur içinde bağışımı yaptım. Bağışlarımızın nereye harcanacağını, kurbanlarımızın dini kurallara uygun kesileceğini biliyoruz. İhtiyacı olan insanlara kurban dağıtımı konusunda önemli bir çalışmayı gerçekleştiren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Nayir, kampanyaya kurban bağışı yaparak destekte bulundu.

İslam âleminin yaklaşan kurban bayramını tebrik eden Nayir, kampanyaya katılımın yüksek olması temennisinde bulundu.

İl Müftüsü ve yardımcılarından TDV’ye kurban bağışı

Öte yandan Sakarya İl Müftüsü İhsan Açık ile Yardımcıları Faruk Güneş, Mehmet Şahin, Paşa Bektaş ve Ravza Cihan, “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla sürdürülen kampanya kapsamında Türkiye Diyanet Vakfına vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundular.

İl Müftüsü İhsan Açık; “Milletimiz büyük bir güven duygusu ve gönül huzuru ile bağışlarını, özellikle vekâlet yoluyla kurban bağışlarını Türkiye Diyanet Vakfımıza emanet etmektedir. Bu güven duygusunu kazanmak hiç de kolay değildir. Elhamdülillah bugün, bizler de büyük bir vefa, güven ve huzur ile bu yılki kurban bağışımızı da yurt dışında, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizle buluşturması için Türkiye Diyanet Vakfımıza yapıyoruz. Yüce Mevla yaptığımız ibadetlerimizi kabul buyursun, kurbanlarımız vesilesi ile kardeşlerimizle yakınlaşmayı nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan