İlmi ve akademik incelemeler için Türkiye’de bulunan Kırgızistan Batken Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Giyazov Aidarbek Toktorovich ve yardımcıları, Sakarya İl Müftülüğünü ziyaret etti.

Ziyarette dini eğitim modelleri ile bu eğitimleri yürüten kurum ve birimler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sakarya Müftüsü Hasan Başiş, Batken Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Giyazov Aidarbek Toktorovich’e Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.

Batken Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Giyazov Aidarbek Toktorovich’e Müftülük ziyaretinde Dış İlişkiler ve Hukuki Destekten Sorumlu Rektör Yardımcısı Artykbaev Gulamidin Urustomovich, Yatırım ve Dijitalleşmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Murzaeva Ainagul Kadırovna, Ekonomi ve Finanstan Sorumlu Rektör Yardımcısı Usonov Musa Murzaparovich, "Abiyir" İnsani Yardımlaşma Derneği Başkanı, Arrohman Camii İmamı ve Kırgız Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Abdikulov Mahamat Ismailovich eşlik etti.

Editör: Mehmet Çalışkan